Що готувати дитині до року?

Введення прикорму в раціон харчування малюка треба організувати грамотно, продукти обов’язково мають бути свіжими та якісними. Наразі кожна мама сама визначає, як вироблятиметься прикорм її дитини, готуватиме для неї самої або використовувати баночне харчування.

Меню слід урізноманітнити, в їжі повинні обов’язково бути присутніми вітаміни, мінерали, вуглеводи, клітковина, рослинні та тваринні жири – все, що входить до раціону харчування дорослих.

Їжа для дітей готується з особливою ретельністю, вода використовується очищена. Страви повинні бути свіжоприготовленими, смачними та корисними, наприклад, супи, супи-пюре на основі м’ясного або овочевого бульйону з додаванням картоплі.

Картопляний суп-пюре.

Взяти 2 картоплини, 5 г гарного вершкового масла, півсклянки гарячого молока та воду. Очищену картоплю нарізати кубиками, залити водою і варити до готовності на слабкому вогні, потім картопля треба розім’яти, додати масло, гаряче молоко та зелень.

Овочевий суп-пюре з куркою.

Куриня грудка відварити, підготувати овочі, зварені в бульйоні, все подрібнити в блендері, заправити бульйоном, додати зелень.

Рибні страви

Дітям до 10 місяців готуємо рибне пюре, суфле з риби.

М’ясні страви.

М’ясне пюре, тефтелі з м’ясного фаршу, м’ясне суфле.

Овочі.

Овочеві пюре корисні, багаті на клітковину та вітаміни, тому в раціоні харчування дітей до року щодня повинні бути присутні морква, броколі, картопля, цвітна капуста.

Компот із сухофруктів.

Компот дуже смачний і корисний для малюків, добре вгамовує спрагу.

З огляду на особливості дитячого організму, можна скласти індивідуальне меню для кожної дитини та забезпечити якісне харчування для нормального розвитку малюка.