В чому користь кисломолочних продуктів для дітей? Топ-5 цікавих фактів

30 Грудня 201514:51

Всі ми чули про те, що кисломолочні продукти корисні для дитячого організму, що росте. Але чим конкретно? Спробуємо розібратися.


ФАКТ 1: Кисломолочні продукти беруть участь у формуванні позитивної флори кишківника малюка, сприяють поліпшенню травлення

У дитини, яка знаходиться в животі у мами, кишківник стерильний, але відразу ж після народження він швидко заселяється різними бактеріями. При цьому найважливішим чинником, який впливає на формування і майбутній склад кишкової мікрофлори, є годування дитини. Так, якщо у малюків на грудному вигодовуванні частка позитивної флори складає 80-90% від загальної мікрофлори кишківника, то у діток на штучному вигодовуванні цей відсоток істотно менший. Поповнювати запаси корисних біфідобактерій в організмі допомагає регулярне вживання свіжих кисломолочних продуктів.

 

ФАКТ 2: Кальцій, що міститься в кисломолочних продуктах, допомагає нормально розвиватися кістковій тканині дитини

Молоко і кисломолочні продукти повинні бути присутніми в раціоні дітей ще і тому, що вони є лідерами за вмістом кальцію – мікроелемента, що грає ключову роль у формуванні сильних і здорових кісток і зубів. Кальцій також регулює м'язові скорочення, відповідає за стабільну роботу серцево-судинної, а також нервової системи. Зрозуміло, кальцій є і в багатьох інших продуктах  харчування, але саме в сирі, йогурті і кефірі він міститься в найбільш зручній для засвоєння формі.

 

ФАКТ 3: Вживання кисломолочних продуктів укріплює імунітет малюка

Позитивні мікроорганізми в достатній кількості потрібні організму малюка не тільки для нормальної роботи ЖКТ, але і для формування міцної імунної системи. Про це свідчать дослідження, проведені ДУ «Інституту педіатрії, акушерства та гінекології» НАМН України.

Так, у більшості малюків, які оглядалися під час дослідження, з ослабленою імунною системою спостерігався дефіцит лактобактерій і біфідобактерій в організмі. Разом з тим у них було виділено декілька поганих бактерій, зокрема патогенного стафілокока, клебсіелла і гриби Кандіда. Протягом 45 днів малюки приймали дитячі йогурти «Агуша», після чого були проведені повторні дослідження. Вони показали, що у більшості діток зменшилася кількість золотистого стафілокока і патогенної кишкової палички. У 94% дітей збільшилася кількість біфідо- і лактобактерій до показників норми. Крім того, у всіх малюків після прийому йогурту «Агуша» зменшилася кількість грибів Кандіда і покращав кишковий імунітет.

 

ФАКТ 4: Кисломолочні продукти – багате джерело вітамінів

Молоко і кисломолочні продукти в значній кількості містять вітаміни А, Е і групи В. Крім того, сьогодні деякі виробники збагачують свою продукцію вітаміном D – він необхідний для нормального фосфорно-кальцієвого обміну, порушення якого приводить до такого захворювання, як рахіт.

Клінічна картина рахіту включає кісткові деформації, пізнє прорізування зубів і проблеми з емаллю, затримку розвитку моторики тощо. Зазвичай цей важливий для малюків вітамін виробляється в організмі під впливом сонця. Але оскільки найменшим діткам сонячні ванни протипоказані, для них кращим джерелом вітаміну D є збагачені їм кисломолочні продукти.

 

ФАКТ 5: Молочний білок – самий легкозасвоюваний

Відомо, що білок потрібен для нормального зростання і розвитку м'язової тканини людини. Дитячому організму, що росте, він просто необхідний. Отримувати його в достатній кількості дітки можуть, регулярно вживаючи молоко і молочні продукти: білки, що містяться в них, засвоюються організмом майже на 100%.

Коментарі
Всі 106
9
2
0
2
6
Кількість зареєстрованих користувачів на сайті ТМ “Агуша”
Каталог продукції
Новини Агуша
Про виробництво
Відео
Засинайко
Контакти
Потрібна допомога?
Меню
Вхід
Агуша
Енциклопедія
Дізнатись у спеціаліста
Скарбничка
Лікар Комаровський
Агуша
Енциклопедія
Дивіться інші відео
Комаровського, проходьте
тести і гарантовано
отримуйте подарунки!
Дізнатись більше