Чим корисні кисломолочні продукти ТИ «Агуша»

07 Серпня 201722:25

Відомо, що мікрофлора кишечника включає в себе більше 700 різних видів бактерій. В цілому в 1 мл вмісту кишечника налічується близько 1012 мікроорганізмів. Поки дитина перебуває у мами в животику, її кишківник стерильний. Під час пологів і відразу після народження починається дуже швидке заселення кишкового тракту малюка різними бактеріями.

 

На формування і склад кишкової мікрофлори впливають безліч чинників, найважливішим з яких є дитяче харчування. Справа в тому, що грудне молоко не стерильне, у ньому містяться біфідобактерії і олігосахариди. В результаті цього у дітей на грудному вигодовуванні відзначається 80-90% позитивної флори (біфідобактерій) із загальної мікрофлори кишечника. У той же час, у дітей на штучному вигодовуванні позитивної мікрофлори менше. Цікавим є той факт, що процес формування мікрофлори кишечника триває до 2-4 років життя дитини. Після цього віку необхідно постійно поповнювати її «запаси», так як зупинка або різке зменшення поставки пребіотиків з продуктами харчування для дітей (кисломолочної продукцією) призводять до значного зменшення позитивної флори кишечника.

 

Найважливішу роль позитивна мікрофлора кишечника відіграє у формуванні імунної системи дитини. Позитивні мікроорганізми кишечника стимулюють захисні функції організму.

 

Дослідження, які були проведені ДУ «Інститутом педіатрії, акушерства і гінекології» НАМН України в групі здорових діток, показали проблеми з мікрофлорою кишечника — організм сам не справляється і страждає імунна система. Це є перехідним станом від здоров'я до хвороби.

 

Які ж основні проблеми були виявлені у дітей під час проведення дослідження? У малюків до 1 року в 17% випадків виділявся стафілокок золотистий. В цілому у 30% дітей було виявлено кілька поганих бактерій. У дітей у віці 12-36 місяців також було виявлено патогенний стафілокок, а у 68% малюків — кілька поганих бактерій. Найчастіше це були стафілокок, клебсієла і гриби Кандіда. Дефіцит нормальної мікрофлори лактобактерій і біфідобактерій спостерігався у більшості обстежуваних дітей. Дослідження показали, що імунна система у всіх діток була ослаблена. Все це свідчить про те, що у більшості дітей є порушення формування мікрофлори кишечника і, як наслідок, порушення в кишковій складовій імунітету.

 

Після 45-денного додавання йогуртів «Агуша» в харчування дітей були проведені повторні дослідження.

 

Результати продемонстрували, що у більшості малюків зменшилася кількість золотистого стафілокока, патогенної кишкової палички (у 12%). У 94% дітей у віці 6-12 місяців збільшилася кількість біфідо-і лактобактерій до показників норми. У всіх малюків після прийому йогурту «Агуша» зменшилася кількість грибів Кандида. Покращився кишковий імунітет.

 

Які висновки можна зробити?

 

Дослідження довели, що прийом дитячого харчування Агуша в асортименті збільшує кількість біфідо-і лактобактерій в кишечнику, зменшує кількість умовно патогенної мікрофлори, нормалізує місцевий імунний захист кишечника, забезпечує близько 22-25% добової потреби дітей у важливих вітамінах, забезпечує організм дитини кальцієм, білками, вуглеводами і необхідною енергією, не викликає алергічні, диспепсичні й інші ускладнення.

 Агуша - найкраще харчування для дітей

Кисломолочні продукти «Агуша» можуть бути рекомендовані для комплексного лікування дисбіозів у дітей без додаткового використання пре- і пробіотиків.

 

Про особливості виробництва кефіру «Агуша» дізнайтеся в статті: Особливості виробництва кефіру Агуша

Коментарі
Всі 96
9
2
0
0
9
Кількість зареєстрованих користувачів на сайті ТМ “Агуша”
Каталог продукції
Новини Агуша
Про виробництво
Відео
Засинайко
Контакти
Потрібна допомога?
Меню
Вхід
Агуша
Енциклопедія
Дізнатись у спеціаліста
Скарбничка
Лікар Комаровський
Агуша
Енциклопедія
Дивіться інші відео
Комаровського, проходьте
тести і гарантовано
отримуйте подарунки!
Дізнатись більше