Чим корисні кисломолочні продукти ТИ «Агуша»

01 Січня 197022:25

Відомо, що мікрофлора кишківника включає більше 700 різних видів бактерій. В цілому в 1 мл вмісту кишківника налічується близько 1012 мікроорганізмів. Поки дитина знаходиться у мами в животі, її кишківник стерильний. Під час пологів і відразу після народження починається дуже швидке заселення кишкового тракту малюка різними бактеріями.

 

На формування і склад кишкової мікрофлори впливають безліч чинників, найважливішим з яких є годування дитини. Річ у тому, що грудне молоко не стерильне, в ньому містяться біфідобактерії і олігосахариди. В результаті цього у діток на грудному вигодовуванні налічують 80-90% позитивної флори (біфідобактерій) із загальної мікрофлори кишківника. В той же час, у малюків на штучному вигодовуванні позитивної мікрофлори менше. Інтересним є той факт, що процес формування мікрофлори кишківника триває до 2-4 років життя дитини. Після цього віку необхідно постійно поповнювати її «запаси», оскільки зупинка або різке зменшення постачання пробіотиків з продуктами харчування (кисломолочною продукцією) приводять до значного зменшення позитивної флори кишечника.

 

Найважливішу роль позитивна мікрофлора кишечника відіграє у формуванні імунної системи дитини. Позитивні мікроорганізми кишківника стимулюють захисні функції організму.

 

Дослідження, які були проведені ДУ «Інституту педіатрії, акушерства та гінекології» НАМН України в групі здорових діток, показали проблеми з мікрофлорою кишківника – організм сам не справляється і страждає імунна система. Це є перехідним станом від здоров’я до хвороби.

 

Які ж основні проблеми були виявлені у дітей під час проведення дослідження? У малюків до 1 року у 17% випадків виділявся стафілокок золотистий. В цілому у 30% дітей було виявлено декілька поганих бактерій. У діток у віці 12-36 місяців також був виявлений патогенний стафілокок, а у 68% малюків – декілька поганих бактерій. Найчастіше це були стафілокок, клебсіелла і гриби Кандида. Дефіцит нормальної мікрофлори лактобактерій і біфідобактерій спостерігався у більшості малюків, що оглядалися. Дослідження показали, що імунна система у всіх діток була ослаблена. Все це свідчить про те, що у більшості дітей є порушення формування мікрофлори кишківника і, як наслідок цього, порушення в кишковій складовій імунітету.

 

Після 45-денного прийому йогуртів «Агуша» були проведені повторні дослідження.

 

Результати продемонстрували, що у більшості малюків зменшилася кількість золотистого стафілокока, патогенної кишкової палички (у 12%). У 94% дітей у віці 6-12 місяців збільшилася кількість біфідо- і лактобактерій до показників норми. У всіх малюків після прийому йогурту «Агуша» зменшилася кількість грибів Кандида. Покращав кишковий імунітет.

 

Які висновки можна зробити?

 

Дослідження довели, що прийом продуктів «Агуша»:

збільшує кількість біфідо- і лактобактерій в кишківнику;

зменшує кількість умовно патогенної мікрофлори;

нормалізує місцевий імунний захист кишківника;

забезпечує близько 22-25% добової потреби дітей у важливих вітамінах;

забезпечує організм дитини кальцієм, білками, вуглеводами і необхідною енергією;

не викликає алергічних, диспептичних та інших ускладнень.

 

Кисломолочні продукти «Агуша» можуть бути рекомендовані для комплексного лікування дисбіозів у дітей без додаткового використання пре- і пробіотиків.

Маєте питання?
Поставте його фахівцеві!
Ірина Матвієнко
Кандидат медичних наук, старший науковий співробітник відділення медичних проблем здорової дитини та преморбідних станів.
Коментарі
Всі 96
7
6
6
8
0
Кількість зареєстрованих користувачів на сайті ТМ “Агуша”
Каталог
продукції
Новини
Агуша
Про виробництво
Відео
#Лайфхаки від Білакт
Контакти
Потрібна допомога?
Меню
Вхід
Агуша
Енциклопедія
Дізнатись у спеціаліста
Скарбничка
АКАДЕМІЯ АГУША
Агуша
Енциклопедія